TERMENI ȘI CONDIȚII

Bine ați venit pe site-ul www.paperwithlove.ro !

    Echipa Paper with love recomandă citirea cu atenție a termenilor și condițiilor pentru utilizarea adecvată a site-ului.

 

PRECIZĂRI PREALABILE

Termenii și condițiile prezentate reprezintă un contract la distanță încheiat între Vânzător și persoana ce utilizează resursele site-ului în orice scop, numită în continuare Cumpărător / Vizitator.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica și/sau actualiza oricând consideră necesar sau în funcție  de eventualele modificări ale obligațiilor legale, prevederile din cadrul secțiunii de Termeni și conditii, fără a avea obligativitatea de a notifica cumpărătorii sau vizitatorii site-ului.

 

DEFINIȚII

SITE – domeniul www.paperwithlove.ro

SERVICIU – serviciul de comerț electronic condus exclusiv pe porțiunile public disponibile ale site-ului, în sensul acordării posibilității CLIENTULUI să contracteze produse și/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzând și alte mijloace de comunicare la distanță (telephonic, e-mail).

UTILIZATOR – Persoana fizică sau juridică de drept public sau privat care are sau obține acces la CONȚINUT.

CUMPĂRĂTOR – orice persoană fizică ce confirmă faptul că are vârsta implinită peste 16 ani sau orice entitate juridică care își exprimă intenția de cumpărare prin efectuarea unei comenzi pe site, e-mail sau telefonic și/sau își creează un cont pe site.

VÂNZĂTOR – persoana juridică PAPER WITH LOVE S.R.L. (vezi date identificate)

OPERATOR – persoana juridică PAPER WITH LOVE S.R.L. (vezi date identificate)

CONT – ansamblul format dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permit unui singur UTILIZATOR accesul la SITE prin care se face accesul la SERVICIU.

COMANDĂ – documentul electronic ce ține loc de contract și exprimă intenția de cumpărare a cumpărătorului,  întocmit de către cumpărător și transmis către vânzător prin intermediul site-ului, al e-mailului sau telefonic.

CONTRACT LA DISTANȚĂ – conform definiției cuprinse în O.G. 130/2000 art. 2 lit.a.: contractul de furnizare de produse sau servicii încheiat între un comerciant și un consumator, în cadrul unui sistem de vânzare organizat de către comerciant, care utilizează în mod exclusiv, înainte și la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicație la distanța;

TRANZACȚIE – încasare sau rambursare a unei sume rezultată din vânzarea unui produs către Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre www.paperwithlove.ro, indiferent de modalitatea de livrare.

 

DATE IDENTIFICARE

Domeniul www.paperwithlove.ro este administrat de către PAPER WITH LOVE SRL, societate organizată în baza legii române, având cod de înregistrare fiscală 42602770, Reg.Com. J31/230/2020, sediu social strada Ștefan cel Mare, nr.143, Zalău, Sălaj.

 

DREPTURI DE AUTOR

Conținutul site-ului www.paperwithlove.ro este proprietatea Operatorului și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor.

Utilizarea, fără acordul Operatorului, a oricăror elemente ale acestui website (text, imagini, logo), se pedepsește în coformitate cu legile în vigoare.

 

COMANDĂ

Comandă plasată pe site-ul www.paperwithlove.ro ține loc de contract, iar confirmarea acesteia implică obligația de plată.

Trimiterea comenzii implică o obligație de plată, ridicarea comenzii și achitarea ei.

Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele greșeli neobservate de către client.

Comanda minima impusă de www.paperwithlove.ro este de 30 lei. Ne rezervăm dreptul de a anula comenzile ce nu ating această sumă.

INFORMAȚII DESPRE PRODUS

Imaginile produselor afișate pe site-ul www.paperwithlove.ro au caracter informativ, nu există pe stoc și se realizează doar la precomandă.

Operatorul face toate eforturile necesare pentru a vă prezenta cu maximă corectitudine culorile, dimensiunile și descrierea produselor, dar trebuie să țineți cont de faptul că în funcție de configurările monitorului sau ecranului telefonului de pe care le urmăriți culorile pot să difere față de culorile reale ale produselor.

 

DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE PĂRȚILOR

Vânzătorul își rezervă dreptul de afișare a produselor și serviciilor, precum și de modificare a informațiilor de pe site după bunul plac și la momentul ales de el, fără a se obliga la o notificare în prealabil.

Vânzătorul are dreptul de a subcontracta și/sau cesiona diverse servicii către terțe părți cu  scopul de a onora comanda cumpărătorului, fără notificarea sau aprobarea cumpărătorului.

Vânzătorul are dreptul de a anula o comanda în cazul în care cumpărătorul nu își respectă obligațiile de plată în avans pentru produsele și/sau serviciile personalizate comandate.

Vânzătorul are dreptul de a ignora, bloca și elimina de pe site orice comentarii sau adresări  ce conțin injurii sau un limbaj necorespunzător sau care aduc orice prejudiciu de imagine site-ului și/sau vânzătorului, fără a se obliga la transmiterea unei justificări și/sau a unei notificări.

Vânzătorul are dreptul de a limita accesul sau chiar de a elimina contul cumpărătorului în  cazul în care consideră că un anumit comportament al cumpărătorului îi poate aduce orice fel de prejudiciu, inclusiv de imagine.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a afișa produsele comandate de către Cumpărător în scopul promovării propriei activități.

Vânzătorul are obligația de a onora, în funcție de stocul disponibil, orice comandă confirmată în prealabil, prin livrarea produselor și/sau serviciilor comandate de către Cumpărător.

Vânzătorul are obligația de a-l notifica pe cumpărător de eventuale epuizări de stoc ce pot conduce la imposibilitatea onorării comenzii sau la prelungirea termenului de livrare, printr-una din metodele de comunicare puse la dispoziție de către cumpărător la momentul creării contului sau lansării comenzii. În acest caz, cumpărătorul are dreptul de a se exprima daca își păstrează sau nu decizia de cumpărare.

Vânzătorul are obligația de a asigura ambalarea produselor pentru transport astfel încât să prevină pe cât posibil deterioararea produselor livrate pe parcursul transportului.

Vânzătorul are obligația de a transmite, fie în același timp cu produsele, fie în format electronic, documentele însoțitoare și fiscale, conforme cu produsele livrate.

Valoarea maximă a obligațiilor pe care și le asumă Vânzătorul în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare, este egală cu valoarea sumelor încasate de Vânzător de la Cumpărător,  respectiv pentru produsele aflate în cauză. Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea pentru cheltuieli conexe precum transportul, comisioane bancare, etc  sau alte prejudicii cauzate clientului datorită nelivrării sau livrării necorespunzătoare a produsului/produselor.

Cumpărătorul are dreptul de recepționa produsele și/sau serviciile comandate, conform cu  detaliile din comandă și la prețurile valabile la momentul lansării comenzii.

Cumpărătorul are obligația de a furniza vânzătorului date corecte și complete la momentul  lansării unei comenzi și/sau la momentul definirii propriului cont, acestea urmând a fi folosite pentru facturare.

Înainte de efectuarea unei comenzi, Cumpărătorul are obligația de a consulta toate  caracteristicile și informațiile despre produsele și/sau serviciile oferite de către vânzător prin intermediul site-ului și dreptul de a solicita, pe unul dintre canalele de comunicare puse la dispoziție de către vânzător, orice informație suplimentară dorită.

 

LIMITARE DE RESPONSABILITATE

Ca urmare a legislației în vigoare, www.paperwithlove.ro nu își asumă nici o responsabilitate în ceea ce privește:

  • întârzierile la livrare datorate furnizorului serviciilor de transport
  • deteriorările, distrugerile, pierderile survenite pe timpul transportului până la destinatar, care cad în sarcina transportatorului
  • informațiile eronate furnizate de către Cumpărător.
  • neplăcerile create de întreruperea accesului în magazin datorate furnizorului de servicii internet
  • conținutul sau natura site-urilor prin link-urile cărora un Utilizatorul ajunge la site-ul paperwithlove.ro.

 

PRETURI ȘI FACTURARE

Persoana juridică PAPER WITH LOVE SRL, având datele fiscale și de identificare prezentate în secțiunea IDENTIFICARE  este declarată la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) ca fiind neplătitoare de TVA (taxa pe valoare adaugată) din aceasta rezultând faptul că prețurile afișate pe acest site nu includ TVA și că prețului unitar afișat nu i se va adăuga această taxă.

Prețurile afișate pe aceste site sunt exprimate în lei.

Ne rezervăm dreptul de a modifica prețurile afișate pe site atunci când considerăm că acest lucru este necesar, fără notificare prealabilă.

În cazul comenzilor ce conțin produse personalizate, Vânzătorul va solicita plată în avans, prin transfer bancar, integrală sau parțial. Aceasta reprezintă garanția faptului ca Vânzătorul va avea acoperite cheltuielile de execuție și producție a produselor personalizate la cererea Cumpărătorului ce nu vor putea fi revândute unui alt Cumpărător. Execuția produselor personalizate comandate va începe numai din momentul primirii confirmării de plată, fie de la bancă, fie direct de la cumpărător prin transmiterea către Vânzător a dovezii de plată.

Vânzătorul va emite o factură proformă pentru facilitarea efectuării plății de către Cumpărător ce va conține prețul produselor comandate, prețul serviciilor de transport și totalul de plată al facturii. Factura fiscală ulterioară, nu va fi diferită din punct de vedere al prețurilor și al sumei totale de factură proformă, excepție făcând cazul când se observă de către una din părți eventuale greșeli pe factură proformă, părțile având obligația să semnaleze acest fapt anterior emiterii facturii fiscale.

 

POLITICA DE LIVRARE

Costul operațiunilor de transport și livrare va fi suportat de către Cumpărător.

Ambalarea produselor comandate va fi asigurată de către Vânzător, în conformitate cu cerințele furnizorului de servicii de curierat, fără solicitarea de costuri suplimentare către Cumpărător.

Vânzătorul asigură transportul produselor achiziționate de către cumpărător doar pe teritoriul României.

Livrarea produselor se face fie în sistem de curierat rapid cu ajutorul furnizorului sau a furnizorilor de astfel de servicii contractați în prealabil de către Vânzător, fie la cel mai apropiat Oficiu Poștal.

Prin colet standard se intelege coletul cu greutatea fizica si greutatea volumetrica totala sub 1 kilogram, expediat la orice adresa din interiorul retelei de distributie a furnizorului de servicii de curierat rapid. Coletele ce nu se incadrează în acești parametri vor atrage o creștere a taxei de transport.

La prețul afișat pe site se pot adăuga costuri suplimentare din partea firmei de transport pentru taxa de zonă. www.paperwithlove.ro nu percepe nici o altă taxă suplimentară.

Termenul obișnuit de livrare al produselor personalizate și al produselor la comandă comandate este cuprins între 7 și 21 zile lucrătoare, incluzând aici și perioada de producție și/sau execuție a produselor comandate.

În cazul în care considerăm că datorită complexității comenzii aceasta nu poate fi executată în termenul menționat mai sus, Vânzatorul va contacta Cumpărătorul în vederea stabilirii de comun acord al unui alt termen de livrare dacă este posibil.

Termenele de livrare nu vor fi garantate de către Vânzator deoarece, în special în perioadele aglomerate (sărbători legale, perioade de promoții, etc.), pot exista întârzieri ale livrărilor, din motive ce țin strict de organizarea internă a furnizorului de servicii de curierat rapid.

 

TRANSFERUL DE PROPRIETATE

Transferul de proprietate asupra produselor comandate și livrate se va face de la Vânzator la Cumpărător, în locația menționată de către cumpărător în comandă, în momentul în care livrarea produselor achiziționate este finalizată cu succes, numai în condițiile în care plata sumelor aferente produselor și serviciilor comandate s-a efectuat integral de către cumpărător.

 

POLITICA DE RETUR

Conform legislației în vigoare, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice.

Produsele standard afișate pe site-ul nostru în secțiunea SHOP pot fi returnate, cu condiția ca acestea să se afle în starea în care au fost expediate, în ambalajul original împreuna cu documentele necesare, potrivit Ordonanţei 130/2000 cu modificările aduse prin Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007 şi OUG 174/2008 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, conform cărora Cumpărătorul are dreptul de a denunţa unilateral Contractul la distanţă, în termen de 14 zile calendaristice, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv.

Produsele realizate pe comandă și personalizate nu pot fi returnate conform art.10 lit.c) din  Ordonanța nr. 130 din 31 august 2000, republicată în 2008  care prevede astfel:,,Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit astfel: […] c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate (…)”.

Calitatea produselor este cea prevăzută în specificaţiile şi standardele tehnice ale producătorului.

Imaginile şi specificaţiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fără înştiinţare prealabilă şi nu constituie obligativitate contractuală.

Cumpărătorul are dreptul de a refuza la livrare bunurile care sunt deteriorate.

 

RECLAMAȚII

Orice reclamaţie legată de calitatea produselor achiziţionate trebuie semnalată în termen de maxim 2 zile de la primirea coletului.

Soluţionarea reclamaţiilor se va realiza în raport cu prevederile legale în vigoare, în minimum 72 de ore de la livrare, dar nu mai târziu de 2 luni de la momentul înregistrării reclamaţiei, pe următoarele căi: repararea defectelor reclamate sau înlocuirea produselor reclamate. Returul mărfurilor neconforme de către Cumpărător se va face în ambalajul original al produselor, ambulate corespunzător şi însoţite de documentul de livrare şi numai după înştiinţarea şi obţinerea acordului Vânzătorului.

Nu se acceptă returul produselor ce prezintă urme de uzură, lovire, zgîrieturi, sau produse personalizate conform cerinţelor Cumpărătorului.

Costurile de returnare a produselor vor cădea în sarcina Cumpărătorului. Rambursarea costului produselor returnate se va face de către Vânzător în termen de maxim 30 de zile de la primirea produselor înapoi, după verificarea prealabilă a conformităţii lor, într-un cont bancar comunicat de Cumpărător.

 

FRAUDELE

Orice încercare de a afecta serverul pe care rulează site-ul, de a altera/modifica conținutul www.paperwithlove.ro sau de a accesa date personale ale unui utilizator va fi considerată tentativă de fraudă, rezervându-ne dreptul de a depune o plângere penală împotriva acestor acțiuni.

Plasarea unei comenzi cu adresă falsa sau date de identificare false se consideră de asemenea fraudă. În acest caz, vor fi anunțate organele competente în vederea soluționării problemei.

 

FORȚA MAJORĂ

În cazul apariției unui eveniment de forță majoră nici una din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale

 

DISPOZIȚII FINALE

Ne rezervăm dreptul de a face modificări ale acestor termeni și condiții, precum și orice modificări asupra site-ului, fără a fi necesară notificarea prealabilă a utilizatorilor.